Renovace, čištění a opravy podlah okem profesionálů

Inspirujte se novinkami, tipy a doporučeními ze světa podlah. Jednotlivá témata článků vybíráme podle vašich nejčastějších dotazů, aktuálních trendů a naší více jak 20leté praxe. Píšeme je tak, abyste čtivou formou získali podstatné informace, které vám pomohou orientovat se v daném tématu. Ať už tedy chcete podlahu zrenovovat (zbrousit), hloubkově vyčistit nebo ji kompletně zrekonstruovat… a nebo vás zajímá, jak o podlahu nejlépe pečovat, aby vám dlouho vydržela, kvalitní odpovědi a návody v tomto blogu rozhodně dostanete.

Přejeme inspirující čtení. A pokud byste nenašli přesně to, co hledáte, obraťte se na nás. Rádi poradíme a pomůžeme.

Jak se počítá metr čtvereční
Novinky

Jak se počítá metr čtvereční a co je prořez podlahy?

Vybíráte podlahu? Spočítat potřebné množství podlahy není složité. Kromě jednoduchého měření a výpočtu je však dobré počítat i s takzvaným prořezem. Jak správně spočítat potřebné metry čtvereční pro novou podlahu? Zjistěte, jaké množství podlahové krytiny budete potřebovat.

Čtěte více »
Kročejová izolace podlahy
Novinky

Kročejová izolace a další možnosti, jak izolovat podlahu

Bydlíte v paneláku? Nejen tam je při pokládce nové podlahy potřeba myslet na správné odhlučnění. Každý typ podlahy má jiné akustické vlastnosti. Kročejový hluk vzniká více na podlaze z tvrdého dřeva, laminátu nebo na keramické dlažbě. Podívejte se na možnosti zvukové izolace podlahy. 

Čtěte více »
Jak smazat propisku z podlahy
Novinky

3 metody, jak odstranit propisku z podlahy

Děti rády malují. Bohužel nejen na papír, ale i na stěny, nábytek nebo na podlahu, a to klidně i propiskou, pokud nějakou najdou. Jak odstranit skvrny od propisky a inkoustu z PVC, dřevěné, vinylové a laminátové podlahy?

Čtěte více »
Čištění dřevěné podlahy
Novinky

Co dělají podlaháři: Čištění dřevěné podlahy a její oživení

Podobně jako jiné podlahové krytiny, vám podlaháři mohou vyčistit a oživit dřevěnou podlahu. Čištěním se zbavíte veškerých nečistot, které v podlaze postupem času ulpěly. Na závěr podlaháři podlahu „oživí“ novou povrchovou úpravou a dřevěná podlaha bude zase jako nová. Zjistěte, jak oživení a čištění dřevěné podlahy probíhá.

Čtěte více »
Jak brousit parkety
Novinky

Broušení parket: 12 kroků, jak na to

Správně udržovaná a restaurovaná dřevěná podlaha vydrží mnoho let. Plánujete brousit parkety svépomocí? Jaký stroj na broušení parket a brusný papír použít? Podívejte se na postup, jak brousit parkety krok za krokem. 

Čtěte více »
Kompletní renovace vinylové podlahy
Novinky

Co dělají podlaháři: Kompletní renovace vinylové podlahy

Každá podlaha má svoji životnost. Vinylové podlahy jsou odolné, ale postupem času může být povrch zašlý a poškrábaný. Podlahu nemusíte hned měnit za novou. Stačí si pozvat podlaháře, kteří vám podlahu zrenovují a bude vypadat jako nová. Jak probíhá kompletní renovace vinylové podlahy odborníky? 

Čtěte více »
Tepelná izolace podlahy
Novinky

Tepelně izolační podložka pod podlahu: Jaké jsou typy?

Jedním ze základních typů izolací pod podlahu je tepelná izolace. Tepelně izolační podložky podlaháři pokládají přímo pod plovoucí podlahu. Jaké má podložka pod podlahou výhody? Podívejte se, ze kterých materiálů bývají izolační podložky vyrobené, jakou mají podobu a jaké typy existují.

Čtěte více »
Jak udržovat korkovou podlahu
Novinky

Jak čistit a udržovat korkovou podlahu

Korek je přírodní materiál. Podlaha z korku je odolná, dobře tlumí hluk, je hezky hřejivá a vypadá skvěle. Jak o korkovou podlahu pečovat, aby vydržela co nejdéle? Které čisticí přípravky používat a jaké raději ne?

Čtěte více »
Jak opravit plovoucí podlahu
Novinky

Oprava plovoucí podlahy: 5 možností, jak na to

Je vaše podlaha poškrábaná, odštípnutá nebo dokonce vyboulená či zvlněná? Povrchové poškození, například škrábance, zvládnete opravit i svépomocí. Pak jsou ale poškození, která už opravit nelze a musíte vyměnit celý dílec. Podívejte se, jaké způsoby poškození existují a zjistěte, jak opravit plovoucí podlahu.

Čtěte více »
Jak udržovat laminátovou podlahu
Novinky

5 tipů, jak udržovat laminátovou podlahu

Majitelé domů a bytů si často pořídí laminátovou podlahu pro její odolnost, nenáročnou údržbu, širokou nabídku dekorů a také příznivou cenu. Lamino má dobré antistatické vlastnosti. Jak pečovat o laminátovou podlahu a je to vůbec potřeba? Čím ji ošetřovat a jak čistit? A co při používání laminátové podlahy nedělat? Podívejte se na 5 tipů na údržbu.

Čtěte více »
Čím vyplnit spáry v podlaze
Novinky

Návod, čím vyplnit spáry v dřevěné podlaze

Dřevo je přírodní materiál. V závislosti na okolní teplotě a vzdušné vlhkosti dřevěná prkna pracují. U dřevěné masivní podlahy ve starém domě nebo chatě se může stát, že se časem mezi prkny objeví mezery, zvlášť pokud dřevo nebylo v době pokládky dobře vyschlé. U špatně realizovaných dřevěných podlah se mohou objevit i větší spáry. Co s tím? Zjistěte, jak opravit a zatmelit spáry v dřevěné podlaze.

Čtěte více »
Jak rozebrat plovoucí podlahu
Novinky

5 kroků, jak rozebrat plovoucí podlahu

Plánujete výměnu plovoucí podlahy? Některé typy podlah můžete rozebrat a položit v jiné místnosti. Jak na to? Podívejte se na postup demontáže plovoucí podlahy, která není přilepená k podkladu. Stačí vám k tomu šikovné ruce a pár kusů běžného nářadí. 

Čtěte více »